Reistips Marrakech Marokko

Van 15 tot en met 18 februari 2014 reisde ik naar Marrakech in Marokko. Mijn vriend Marco had me verrast met deze trip omdat we 15 jaar bij elkaar zijn. Marrakech stond al lang op mijn lijstje, als sinds 2005 toen ik een productie over deze stad moest vertalen voor het luxe magazine Hotel&Lodge. De foto’s die ik toen zag van Riads in de stad en het wereldberoemde plein Jeema el fna maakte dat ik er dolgraag naartoe wilde. Hier mijn reistips Marrakech.

De werkelijkheid in februari 2014 was echter anders. Het was er toevallig de dagen dat wij er waren steenkoud, maar de stad voldeed verder ook niet aan mijn droombeeld. Een fotografie-paradijs, dat wel. Maar ik vond het best stinken, veels te druk en er lachten zo ontzettend weinig mensen…. Dag 2 zijn we de bergen ingetrokken. Daar voelde ik me beter op mijn plek.

Leuke Marrakech adresjes:
– Het Riad waar we zaten in de oude stad (de Medina): Terrasse des Oliviers
- Eten of drinken in de Media in het mooie, doch Westerse Le Jardin of Terrasse des Epices
- Het fotografie museum  ‘Maison de la Photography’  et een collectie aan oude Noord-Afrikaanse foto’s
– De koranschool Medersa Ben Youssef > mooi, typisch moorse stijl, deed me denken aan het Alhambra in Granada, Spanje.
– Het plein Jeem el FNA is een ervaring op zich. Aapjes, slangenbezweerders, sinaasappelsap en heel veel slakken en tajines. Wij aten bij eetstand No. 1. Geen aanrader. Ga vooral zitten waar er niet teveel toeristen zitten.

Supertip om een paar dagen te verblijven aan de voet van het Atlas gebergte:
Kasbah Toubkal

 

Related Posts

 • 60
  Last weekend, may 2014, I visited London for a blog event called Blogtacular. But there were two other thing I had in mind: food and fashion! London is totally me! Especially Topshop and the young designers, streetfood and streetart on Bricklane. When I visited London for the first time, somewhere around 2001, I also visited…
  Tags: travel
 • 34
  In januari 2015 boekten we onze vlucht naar Girona Spanje om onze vrienden Martin en Monica te bezoeken die net ouders waren geworden van baby Otis. Tijdens deze familievakantie Catalunya en Costa Brava bezochten we Olot, Castellfollit de la Roca , Cadaques, Empuriabrava en Begur. We huurden een auto voor slechts 150€ voor 9 dagen en sliepen de eerste dagen bij…
  Tags: de

Related Posts

3 Comments

 1. DeniseM
  22 februari 2014 at 20:37 - Reply

  Leuk om de foto’s te zien! Inderdaad jammer van het weer. Dat kan natuurlijk veel beter.
  Wat je schrijft over dat het niet helemaal aan je verwachtingen voldeed herken ik deels. Ik ben er 2 keer geweest en de 1e keer moest ik echt wennen. Ik had echt -ook al heb ik veel verdere en vreemdere landen gezien- een soort culture shock! Wij kwamen destijds dan ook ‘s avonds in Marrakech aan en werden meteen losgelaten op het Jemaa el Fna; nou ja, dat is dan ook best wel even overweldigend.
  Druk is het er inderdaad, maar toch, er zijn ook heel veel fijne plekjes in de stad. De tuinen van Majorelle bijvoorbeeld. Maar de stad uit gaan is zeker ook een goeie optie. De Atlas over, de Sahara in! Daarover schreef ik een verhaal (terug te vinden op mijn site), ook met mooie plekjes om te verblijven erbij. Dus als je toch nog eens die kant op gaat… ;-)

  • kirstenjassies
   23 februari 2014 at 14:21 - Reply

   Ik ga je verhaal nog eens lezen. Het was ook gewoon mijn eigen schokkende conclusie dat ik steden in het algemeen minder leuk vind dan vroeger. En dan ook nog eens zonder alcohol, haha!

 2. Marti
  15 januari 2015 at 15:01 - Reply

  Hallo, leuke blog! Zou je ook eens een je ervaring over Marrakech willen delen op http://citytriptips.com/citytrip-marrakech/ ?

Leave A Comment

CommentLuv badge

%d bloggers op de volgende wijze: